EU-Moped Klass 1 AM

Ta körkort för EU-moped klass 1

Moped klass 1 är den så kallade EU-mopeden som är konstruerad för en hastighet av högst 45 Km/tim. För att köra den krävs att du har ett körkort. Glöm inte att du måste ha körkortstillstånd innan du börjar övningsköra. Ansökan hittar du på korkortsportalen.se

Då du fått ditt godkännande och är 14 år och 9 månader får du börja övningsköra på Trafikskolan. Utbildningen är både teoretisk och praktisk. När du är klar med din utbildning godkänner trafikskolan dig genom att rapportera din utbildning till Transportstyrelsen.

Därefter kan du utföra ditt examinationsprov på Trafikverket. Vi på Trafikskolan hjälper dig med att boka en tid som passar dig. Du måste ha fyllt 15 år för att få utföra teoriprov.

Körkortstillstånd och synundersökning

För att få körkortstillstånd måste du göra en synundersökning och fylla i en hälsodeklaration. Du kan fylla i hälsodeklarationen och skicka in den elektroniskt eller beställa blanketter via transportstyrelsen.

Synundersökningen kan du göra hos oss på trafikskolan. Det går självklart precis lika bra att göra undersökningen hos en optiker. Glöm inte att giltig legitimation måste vara med vid undersökningen. Ansökning till körkortstillstånd hittar du nedan.

Ansök nu

Slutprov för moped klass 1

Det slutgiltiga provet görs hos Trafikverket och bokas av oss på skolan då eleven har en godkänd AM-utbildning, har gjort sina webbtester på elevcentralen samt har fyllt 15år. Kunskapsprovet består av totalt 70 frågor, varav 5 frågor är testfrågor som ska utvärderas. Resultatet på testfrågorna räknas inte in i provresultatet.

För att provet ska bli godkänt måste du svara rätt på 52 av de 65 frågorna som ingår i provet. Provtiden är 50 minuter. Du kan läsa mer om hur kunskapsprovet går till och bedöms på Trafikverket.

Köp nu

Moped klass I även kallad för Eu-moped, EU45, AM-moped

  • Ska ha registreringsskylt baktill
  • Ska vara trafikförsäkrad
  • Får inte köras på cykelbana
  • Får inte köras på motorväg/motortrafikled

Förutom Moped klass I får du också köra moped klass 2, Mopedbil, Traktor klass A (EPA/A-traktor) och motorredskap klass II

moped
cross