Mc-utbildning

Ta ditt mc-kort

Arres Trafikskola kan stolt presentera vår mc utbildning då vi har mångårig erfarenhet och är en av de första utbildarna för mc-kort i Norrköping. Vi håller till på vår egen bana på Trafikcenter i Norrköping. Du kan även hyra banan som privatist, kontakta oss om du har funderingar.

Glöm inte att du måste ha körkortstillstånd innan du börjar övningsköra. Ansökan hittar du på Transportstyrelsen.

Ansök nu

Mc-kortet indelat i tre klasser

  • A1 (lätt) 16 år
  • A2 (begränsad) 18 år
  • A (obegränsad) 24 år

Vi utbildar på samtliga behörigheter. Vi tillhandahåller all skyddsutrustning du behöver. För din säkerhet har vi valt att köra lättkörda Yamaha MT-125 samt Yamaha XJ6. Våra hojar har självklart ABS bromsar för din säkerhet.

Privat övningskörning

Ska du övningsköra privat behöver du en godkänd handledare. Handledare för MC behöver inte gå någon introduktionsutbildning. 

Riskutbildning del 1 (risk 1 mc)

MC- förare, så som t.ex. olika väglag, däck, bromsar, skyddsutrustning m.m. Vi tar också upp ämnen om alkohol, trötthet och droger i trafiken, samt tyngden av att se och Riskutbildning 1 MC är teoretisk och pågår under 3 tim ex rast. Den innefattar risker speciellt utformade för synas.

Riskutbildning del 2 (risk 2 mc)

Riskutbildning 2 MC är den sista och den är praktisk.Utbildningen pågår ungefär 5 timmar. Den anknyter till teoretiska ämnen från riskutbildningen del 1. Du får också prova på hårda inbromsningar och undanmanöver. Del 2 av riskutbildningen ska ske på slutet av din utbildning.

Detta p.g.a. att det ställs höga krav på Dig som MC-förare när det gäller manövrering av motorcykel, kurvteknik samt bedömning av olika trafiksituationer. Är dina kunskaper inte tillräckliga riskerar du att inte klara den här utbildningen. Vid avbruten utbildning är avgiften förverkad. För att få skriva teoriprov på Trafikverket krävs det att riskutbildningen är godkänd!

Körprov

Vid körprovet ska du visa att du kan hantera fordonet i trafiken och att du kan köra med gott omdöme på ett trafiksäkert sätt. Körprovet är en kontroll av att du har de färdigheter som krävs för att få köra i trafiken.

Trafikverkets information om körprov. Det finns även en video och beskrivning av manöverprovet.

Boka nu

Motorcyklarna

Yamaha MT-125 samt Yamaha XJ6

Utrustning

All utrustning ingår. Det går också bra att köra med din egen - den ska vara funktionell och avsedd för motorcykelkörning. Skyddskläderna ska vara av kraftigt material med knä- och armbågsskydd samt skyddsglasögon eller motsvarande, kraftiga stövlar eller kängor, handskar, ryggskydd och hjälm.

Utrustningen ska vara fri från skador, vi ersätter inte skadad utrustning.

Körprov

Trafikverkets information om körprov. Det finns även en video och beskrivning av manöverprovet.

 

mc
cross