Tungt släp

När behöver du körkort BE?

Vill du köra bil med släp klarar du dig ganska långt med ditt B-körkort, men i vissa fall behöver du kanske köra med tyngre släp än vad B-körkortet tillåter. B-körkortet ger dig möjlighet att köra fordon och släp som tillsammans väger högst 3 500 kg. Har du ett utökat B-körkort, ett så kallat B96, får du köra bil och släp med maxvikt på 4 250 kg.

Önskar du köra ännu tyngre släp behöver du skaffa ett BE-körkort. Med ett BE-körkort finns det ingen övre gräns för vad bil och släp får väga tillsammans, släpet får dock aldrig väga mer än 3 500 kg. Men glöm inte att det alltid är begränsningarna för just det fordonet och släpet som du kör som styr.

B-körkort och körkortstillstånd

För att ta ett BE-körkort behöver du först ta ett B-körkort. Det går alltså inte att ta BE-körkortet direkt. Glöm inte att först skaffa körkortstillstånd, det behöver du även om du redan har ett B-körkort.

Tillgång till stora anpassade utrymmen för stressfri övning

Här på Arres Trafikskola har vi tillgång till stora utrymmen på den centralt belägna halkbanan på Trafikcenter Norrköping som vi också driver. Där kan du i lugn och ro öva på backning under tider då det är svårt att hitta otrafikerade platser på annat håll.

Boka nu

BE-paket

Digitalt teoripaket med appen Körkort Nu

Studiematerial
2 timmars praktisk privatutbildning
Lån av ekipage vid ett körprov

B96-paket

2 timmars praktisk privatutbildning
Lån av ekipage vid ett körprov
cross