Klara - Färdiga - Gå!

Är du redo att påbörja din resa mot att ta körkort? Ta ditt körkort på bara två veckor med vår intensivkurs! Boende ingår gratis om det önskas.

Körkort på
2 veckor!
Nu kör vi!

Handledarkurs

550 kr
Delbetala från 21 kr/mån med  
Gör beställning

För att få övningsköra måste du ha ett giltigt körkortstillstånd. Vi hjälper dig gärna med dina handlingar och kan även utföra syntest, utan tidsbokning.

Vad våra kunder säger

Vill du övningsköra privat?

Vill du börja övningsköra privat, så måste både du och din handledare genomgå en handledarutbildning. Handledarutbildningen är obligatorisk och vi föreslår att ni genomgår den vid ett och samma tillfälle, detta för att båda ska kunna delta i gemensamma diskussioner som vi har under utbildningens gång.

Utbildningen tar tre timmar exklusive raster och självklart bjuder vi på en god fika.

Vad går vi igenom?

Under utbildningen ges bland annat information om handledarens ansvar vid övningskörningen, vilka krav och bedömningskriterier som gäller vid förarprov (kunskapsprov och körprov).

Du får också information om körsättets betydelse för minskad förbrukning av drivmedel, lägre bränslekostnader och minskade utsläpp av koldioxid samt hur erfarenhet av att köra också påverkar trafiksäkerheten. Man diskuterar också på vilka sätt handledare och elev kan tolka samma trafiksituation olika.

Vad krävs av dig som elev?

  • Ett giltigt körkortstillstånd, som omfattar hälsodeklaration och syntest.
  • Fyllt 15 år och 9 månader
  • Genomgått handledarutbildningen.

Introduktionsutbildningen har en giltighetstid på fem år. Om du önskar syntest köper du detta separat och besöker oss under drop-in tider, alternativt genomför ditt syntest samtidigt som du går din handledarkurs hos oss. På Transportstyrelsens hemsida hittar du underlag för ansökan om körkortstillstånd.

Vad krävs av dig som handledare?

  • Haft körkortet i minst 5 år och inte fått det återkallat i mer än tre månader, under de senaste åren.
  • Handledare får inte heller haft körkort med villkor om alkolås de senaste åren.
  • Ett körkort utfärdat i Sverige eller annat land inom EES
  • Vana och skicklighet av att köra bil.

Efter genomförd utbildning utfärdas ett giltigt intyg som Arres Trafikskola rapporterar till Transportstyrelsen. Därefter blir utbildningen godkänd och ni kan börja er väg mot körkortet. Introduktionsutbildningen har en giltighetstid på fem år.

Hos Transportstyrlsen hittar du nyttig information för dig som ska bli handledare. Hör av dig till oss på 011-16 45 00 om du behöver hjälp!

Var hålls utbildningen?

Kursen hålls av någon av våra erfarna trafiklärare i centrala och moderna konferenslokaler och vi bjuder på fika så att deltagarna orkar hålla koncentrationen under hela kursen.

Hitta hit

Gör din beställning

Glöm inte att även ange antalet bredvid knappen ”Lägg i varukorg”. Om du inte kan ange antal innebär det att det bara finns en ledig plats kvar.

Personnummer *

Ange personnumret såhär: YYMMDD-XXXX. Vi behöver personnummer på samtliga personer för att kunna göra en bokning. Om ni är flera som bokar fyll i samtliga personnummer och separera med kommatecken.

Syntest (+200 kr)

Behöver du göra ett syntest? Ange hur många som behöver ett syntest nedan.