Klara - Färdiga - Gå!

Är du redo att påbörja din resa mot att ta körkort? Ta ditt körkort på bara två veckor med vår intensivkurs! Boende ingår gratis om det önskas.

Körkort på
2 veckor!
Nu kör vi!
Viktig information

Lilla MC-paketet

Det ursprungliga priset var: 9 350 kr.Det nuvarande priset är: 7 899 kr.
Delbetala från 290 kr/mån med  
Gör beställning
  • 3st körlektioner á 80 min
  • Riskutbildning del 1
  • Riskutbildning del 2

Vad våra kunder säger

Mc-utbildning

Arres Trafikskola kan stolt presentera vår mc utbildning då vi har mångårig erfarenhet och är en av de första utbildarna för mc-kort i Norrköping. Vi håller till på vår egen bana på Trafikcenter i Norrköping och du kan även hyra banan som privatist, kontakta oss så berättar vi mer.

Om du övningskör privat behöver du en godkänd handledare. Detta kan du läsa mer om på trafikverkets hemsida där du också hittar information om ansökan för körkortstillstånd. Något du behöver för att få övningsköra!

Mc-kortet indelat i tre klasser

  • A1 (lätt) 16 år
  • A2 (begränsad) 18 år
  • A (obegränsad) 24 år

Vi utbildar på samtliga behörigheter och tillhandahåller all skyddsutrustning du behöver. För din säkerhet har vi valt att köra lättkörda Yamaha MT-125 samt Yamaha XJ6 och våra hojar har självklart ABS bromsar.

Utrustning

All utrustning ingår och om du har egen utrustning så går det självklart bra att köra med den (förutsatt att den är funktionell och avsedd för motorcykelkörning). Skyddskläderna ska vara av kraftigt material med knä- och armbågsskydd samt skyddsglasögon eller motsvarande, kraftiga stövlar eller kängor, handskar, ryggskydd och hjälm.

För att säkerställa att du är säker och ordentligt skyddad när du kör så behöver din egen utrustningen vara fri från skador. Vi på Arres ersätter inte skador på din egen utrustning som eventuellt uppkommer i samband med din övningskörning eller uppkörning.

Körprov

Vid körprovet ska du visa att du kan hantera fordonet i trafiken och att du kan köra med gott omdöme på ett trafiksäkert sätt. Körprovet är en kontroll av att du har de färdigheter som krävs för att få köra i trafiken.

Datum och tider

När du genomfört din beställning bearbetar vi din order och kontaktar dig sedan för att boka in passande datum och tider för dina körlektioner. Om du har några frågor under tiden är du varmt välkommen att kontakta oss.

Riskutbildning del 1 (risk 1 mc)

Vi tar upp olika väglag, däck, bromsar, skyddsutrustning m.m. Vi tar också upp ämnen om alkohol, trötthet och droger i trafiken, samt tyngden av att se och Riskutbildning 1 MC är teoretisk och pågår under 3 tim ex rast. Den innefattar risker speciellt utformade för synas.

Köp risk 1

Riskutbildning del 2 (risk 2 mc)

Riskutbildning 2 MC är den sista och den är praktisk.Utbildningen pågår ungefär 5 timmar. Den anknyter till teoretiska ämnen från riskutbildningen del 1. Du får också prova på hårda inbromsningar och undanmanöver. Del 2 av riskutbildningen ska ske på slutet av din utbildning.

Detta p.g.a. att det ställs höga krav på Dig som MC-förare när det gäller manövrering av motorcykel, kurvteknik samt bedömning av olika trafiksituationer. Är dina kunskaper inte tillräckliga riskerar du att inte klara den här utbildningen. Vid avbruten utbildning är avgiften förverkad. För att få skriva teoriprov på Trafikverket krävs det att riskutbildningen är godkänd!

Köp risk 2

Gör din beställning

Glöm inte att även ange antalet bredvid knappen ”Lägg i varukorg”. Om du inte kan ange antal innebär det att det bara finns en ledig plats kvar.

Personnummer *

Ange personnumret såhär: YYMMDD-XXXX. Vi behöver personnummer på samtliga personer för att kunna göra en bokning. Om ni är flera som bokar fyll i samtliga personnummer och separera med kommatecken.

A1 (lätt) 16 år
A2 (begränsad) 18 år
A (obegränsad) 24 år

Teorimaterial

Viktig information

Extra avgifter från Transportstyrelsen som tillkommer i samband med ditt körkort

  • Kunskapsprov 325kr
  • Fotografering vid körkort 80kr
  • Körprov 1650kr
  • Tillverkning av körkort 250kr