Klara - Färdiga - Gå!

Är du redo att påbörja din resa mot att ta körkort? Ta ditt körkort på bara två veckor med vår intensivkurs! Boende ingår gratis om det önskas.

Körkort på
2 veckor!
Nu kör vi!

Mopedutbildning Moped Klass 1, AM

5 500 kr
Delbetala från 202 kr/mån med  
Gör beställning
 • 8 timmar lärarledd teori
 • 2 timmar manöverkörning på bana
 • 2 timmar körning i trafik
 • Digitalt teorimaterial (frågor och böcker)

Vad våra kunder säger

Körkort för EU-moped klass 1

Moped klass 1 är den så kallade EU-mopeden som är konstruerad för en hastighet av högst 45 Km/tim. För att köra den krävs att du har ett körkort. Glöm inte att du måste ha körkortstillstånd innan du börjar kursen. Ansökan hittar du på korkortsportalen.se

Då du fått ditt godkännande och är 14 år och 9 månader får du börja övningsköra på Trafikskolan. Utbildningen är både teoretisk och praktisk. När du är klar med din utbildning godkänner trafikskolan dig genom att rapportera din utbildning till Transportstyrelsen.

Därefter kan du utföra ditt examinationsprov på Trafikverket. Du måste ha fyllt 15 år för att få utföra teoriprov. Du bokar själv ditt teoriprov när du känner dig redo efter utbildningen.

Detta ingår i utbildningen

 • 8 timmar lärarledd teori
 • 2 timmar manövrering på bana
 • 2 timmar körning i trafik
 • Digitalt teorimaterial (frågor och digitala böcker)

Samtliga moment i utbildningen är obligatoriska för godkännande av AM-utbildningen.

Datum och tider

När du genomfört din beställning bearbetar vi din order och kontaktar dig sedan med din planering.  Om du har några frågor under tiden är du varmt välkommen att kontakta oss.

Körkortstillstånd och synundersökning

För att få körkortstillstånd måste du göra en synundersökning och fylla i en hälsodeklaration. Du kan fylla i hälsodeklarationen och skicka in den elektroniskt eller beställa blanketter via transportstyrelsen.

Synundersökningen kan du göra hos oss på trafikskolan. Det går självklart precis lika bra att göra undersökningen hos en optiker. Glöm inte att giltig legitimation måste vara med vid undersökningen. Ansökning till körkortstillstånd hittar du på Transportstyrelsens hemsida.

Slutprov för moped klass 1

Det slutgiltiga provet görs hos Trafikverket och bokas av oss på skolan då eleven har en godkänd AM-utbildning, har gjort sina webbtester på elevcentralen samt har fyllt 15år. Kunskapsprovet består av totalt 70 frågor, varav 5 frågor är testfrågor som ska utvärderas. Resultatet på testfrågorna räknas inte in i provresultatet.

För att provet ska bli godkänt måste du svara rätt på 52 av de 65 frågorna som ingår i provet. Provtiden är 50 minuter. På Trafikverket kan du läsa mer om hur kunskapsprovet går till och bedöms.

Bra att veta om Moped klass 1

Även kallad EU-moped, EU45 eller AM-moped

 • Ska ha registreringsskylt baktill
 • Ska ha en trafikförsäkring
 • Får inte köras på cykelbana
 • Får inte köras på motorväg/motortrafikled

Förutom Moped klass I får du också köra moped klass 2, Mopedbil, Traktor klass A (EPA/A-traktor) och motorredskap klass II

Gör din beställning

Glöm inte att även ange antalet bredvid knappen ”Lägg i varukorg”. Om du inte kan ange antal innebär det att det bara finns en ledig plats kvar.

Personnummer *

Ange personnumret såhär: YYMMDD-XXXX. Vi behöver personnummer på samtliga personer för att kunna göra en bokning. Om ni är flera som bokar fyll i samtliga personnummer och separera med kommatecken.

Vecka *

Välj vilken vecka du vill starta din utbildning