Klara - Färdiga - Gå!

Är du redo att påbörja din resa mot att ta körkort? Ta ditt körkort på bara två veckor med vår intensivkurs! Boende ingår gratis om det önskas.

Körkort på
2 veckor!

Riskutbildning del 2 (risk 2 mc)

Riskutbildning 2 MC är den sista och praktiska delen, med anknytning till teoretiska ämnen från riskutbildningen del 1. Du får också bl.a. prova på hårda inbromsningar och undanmanöver.

4 200 kr

Genomförs i slutet av din MC-utbildning

Riskutbildning 2 MC är den sista och praktiska delen av din MC-utbildning och pågår ungefär i 5 timmar. Utbildningen anknyter till teoretiska ämnen från riskutbildningen del 1 och du får också prova på hårda inbromsningar och undanmanöver.

Anledningen till att risk 2 för MC ska ske i slutet av utbildningen är på grund av att det ställs höga krav på dig som MC-förare när det gäller manövrering av motorcykel, kurvteknik samt bedömning av olika trafiksituationer. Om dina kunskaper inte är tillräckliga riskerar du att inte klara den här utbildningen och vid avbruten utbildning är avgiften förverkad.

För att få skriva teoriprov på Trafikverket krävs det att riskutbildningen är godkänd.

Gör din beställning

Alla våra riskutbildningar bokas direkt via vår egen halkbana i Norrköping. Klicka dig vidare till arreshalkbana.se för att boka din riskutbildning.