Personbil

Ta körkort

Att ta körkort är en av livets stora händelser. Oavsett om du är ung eller gammal, bor på landet eller i stan, kommer ditt körkort alltid att finnas där som en trygghet. Vi på Arres Trafikskola kommer stå vid din sida och svara på dina frågor hela vägen till mål. 

Glöm inte att du måste ha körkortstillstånd innan du börjar övningsköra. Ansökan hittar du på Transportstyrelsen. Ansök nedan.

 

Viktigt!

Från den 15 juni gäller en ny betalningsregel som innebär att körkortstagare under 18 år måste betala sitt prov innan provtillfället.

  • Du som är under 18 år när du bokar måste ha betalat ditt prov senast 24 timmar innan provstart.
  • Om provet inte är betalt senast 24 timmar innan provtiden avbokas det automatiskt och du får då ingen skuld hos Trafikverket.
  • För att underlätta för dig att komma ihåg att betala provavgiften skickar vi information, både via sms och mejl, 5 dagar innan provtillfället. Om provet fortfarande är obetalt 48 timmar innan provtillfället skickar vi ytterligare en påminnelse. 
  • Den nya betalningsregeln gäller även dig som bokat ditt prov före den 15 juni (och var minderårig när bokningen gjordes).
  • Från och med tisdag den 2 juni kommer vårdnadshavare till minderåriga ha möjlighet att logga in i vår bokningstjänst för att boka och betala den minderåriges prov.
Ansök nu

Hur vill du ta ditt körkort?

Vi anser att utbildningen fram till Kunskapsprovet och körprovet ska vara en trygghet i sig. Alla har olika förutsättningar för att ta körkort. Därför erbjuder vi dig en personlig utbildningsplan, helt anpassad efter dina behov och förmågor. Vi hjälper dig att själv bestämma takten i din utbildning.

Intensivkurs

Arres Trafikskola är känd för sin intensivkurs som pågår i 2 veckor med start varje måndag. Körlektioner i intensivkursen anpassas efter den individuella utvecklingen och kan påbörjas utan krav på tidigare kunskap eller erfarenhet. Utbildningen lämpar sig för nybörjare likaväl som för dig som är i slutet av körkortsutbildningen.

Arres Trafikskola erbjuder proffsig körkortsutbildning av hög kvalité. Vår drivkraft är idén om att skapa trafiksäkra förare. Därför anpassar vi varje utbildning efter elevens behov och önskemål. Din genväg till att ta körkort helt enkelt! Läs mer här.

Risk 1 och risk 2

När du tar ditt körkort för personbil är det obligatoriskt att du genomgår två riskutbildningar. Nedan kan du läsa om vad vi gör på respektive utbildning. Du måste ta med dig legitimation för att få genomföra båda riskutbildningarna.

Risk 1

Den omfattar hur alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt påverkar oss i trafiken. Kursen håller på i 3 tim ex rast och är giltig i 5 år ifrån kursdatum. Självklart bjuder vi på fika!

Syftet med risk 1:an är att du ska lära dig hur du undviker att hamna i svåra situationer och att du ska förstå hur till exempel hastigheten påverkar dina möjligheter att klara svårigheter. Samt att du ska ta avstånd av alkohol och droger i samband med bilkörningen. Risk 1 är en obligatorisk utbildning för att få ta körkort. Se kursstarter här.

Risk 2

Risk 2 ( kallas ofta ” halkbana ” ). Den omfattar hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. När det blir dags för halkan hjälper vi dig att boka tid. Utbildningen håller på i 3 tim ex Rast. Vi håller till på vår egen bana på Trafikcentrer i Norrköping. Risk 1 är en obligatorisk utbildning för att få ta körkort.

Boka nu

Hur hittar jag till halkbanan?

Trafikcenter Norrköping ligger mellan Norrköpings innerstad och Lindö, alldeles intill Kråkvilan. För dig som cyklar finns det cykelbana i princip hela vägen.

Hitta hit

Med buss

Ta linje 11 från Söder Tull vid stadsbiblioteket och gå av vid hållplatsen Lindörondellen. Fortsätt sedan ca. 300 meter längs med Lindövägen och ta höger vid Trafikcenter Norrköping. Besök Östgötatrafikens hemsida för tidtabeller, priser och mer information.

Intresseanmälan

För att vi ska kunna anpassa din utbildning på bästa sätt utifrån dina tidigare förkunskaper är det viktigt att du beskriver dig så tydligt som möjligt för ditt eget bästa.
Körkortstillstånd
Tidigare förkunskaper
Jag önskar köra
Önskar boka riskettan
Önskar boka risktvåan
Önskar boende
Jag önskar mer info via telefon
cross