Personbil

Ta körkort

Att ta körkort är en av livets stora händelser. Oavsett om du är ung eller gammal, bor på landet eller i stan, kommer ditt körkort alltid att finnas där som en trygghet. Vi på Arres Trafikskola kommer stå vid din sida och svara på dina frågor hela vägen till mål. 

Glöm inte att du måste ha körkortstillstånd innan du börjar övningsköra. Ansökan hittar du på Transportstyrelsen. Ansök nedan.

Ansök nu

Hur vill du ta ditt körkort?

Vi anser att utbildningen fram till Kunskapsprovet och körprovet ska vara en trygghet i sig. Alla har olika förutsättningar för att ta körkort. Därför erbjuder vi dig en personlig utbildningsplan, helt anpassad efter dina behov och förmågor. Vi hjälper dig att själv bestämma takten i din utbildning.

Intensivkurs

Arres Trafikskola är känd för sin intensivkurs som pågår i 2 veckor med start varje måndag. Körlektioner i intensivkursen anpassas efter den individuella utvecklingen och kan påbörjas utan krav på tidigare kunskap eller erfarenhet. Utbildningen lämpar sig för nybörjare likaväl som för dig som är i slutet av körkortsutbildningen.

Arres Trafikskola erbjuder proffsig körkortsutbildning av hög kvalité. Vår drivkraft är idén om att skapa trafiksäkra förare. Därför anpassar vi varje utbildning efter elevens behov och önskemål. Din genväg till att ta körkort helt enkelt! Läs mer här.

Risk 1 och risk 2

När du tar ditt körkort för personbil är det obligatoriskt att du genomgår två riskutbildningar. Nedan kan du läsa om vad vi gör på respektive utbildning. Du måste ta med dig legitimation för att få genomföra båda riskutbildningarna.

Risk 1

Den omfattar hur alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt påverkar oss i trafiken. Kursen håller på i 3 tim ex rast och är giltig i 5 år ifrån kursdatum. Självklart bjuder vi på fika!

Syftet med risk 1:an är att du ska lära dig hur du undviker att hamna i svåra situationer och att du ska förstå hur till exempel hastigheten påverkar dina möjligheter att klara svårigheter. Samt att du ska ta avstånd av alkohol och droger i samband med bilkörningen. Risk 1 är en obligatorisk utbildning för att få ta körkort. Se kursstarter här.

Risk 2

Risk 2 ( kallas ofta ” halkbana ” ). Den omfattar hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. När det blir dags för halkan hjälper vi dig att boka tid. Utbildningen håller på i 3 tim ex Rast. Vi håller till på vår egen bana på Trafikcentrer i Norrköping. Risk 1 är en obligatorisk utbildning för att få ta körkort.

Boka nu

Hur hittar jag till halkbanan?

Trafikcenter Norrköping ligger mellan Norrköpings innerstad och Lindö, alldeles intill Kråkvilan. För dig som cyklar finns det cykelbana i princip hela vägen.

Hitta hit

Med buss

Ta linje 116 från Söder Tull vid stadsbiblioteket och gå av vid hållplatsen Lindörondellen. Fortsätt sedan ca. 300 meter längs med Lindövägen och ta höger vid Trafikcenter Norrköping. Besök Östgötatrafikens hemsida för tidtabeller, priser och mer information.
userinstagramfacebook-official